2021-07-13 1101 浏览
Locofama📍:西环西营盘福寿里9-13号地舖🚗:西营盘港铁站B2出口 步行4分钟📞:+852 2547-7668💲:~HKD300/head Food quality ✔️:手撕鸡胸配羽衣甘蓝沙律、心太软👌🏼:cauliflower rice、吞拿鱼他他、慢煮有机蛋配黑松露蘑菇❌:椰子奇亚籽布丁总结:👍🏼拉高哂黄店嘅平均质素 好食😋👍🏼佢啲沙律真系必叫 除咗佢哋调嘅四款 可以diy自己拣材料 啱晒啲沙律爱好者 佢𠮶红嘴头鹰嘴豆泥一定要叫 好清新 令我印象深刻👍🏼心太软有酒店水平 赢唔少高级餐厅 都系必叫☺️👍🏼佢呢度啲菜饰都偏健康 其实佢都有肉类 但当日朋友同我想食健康啲😄👍🏼成餐水平高 我指👌🏼𠮶几碟都算系吹毛求疵 另外原因系因为𠮶几碟都好睇人口味嘅 👍🏼当日系平日夜晚 计埋我哋得两枱客 咁好食嘅餐厅紧系要介绍比大家 因为都惊餐厅营运唔到要执🥲咁我哋就冇咗间好西黄店👍🏼环境暗 但好有气氛 有分户外同户内 户外有一张木枱好chill👍🏼餐厅定价同一般西餐厅定位差唔多 正常人均二百蚊都食得饱 但奈何我当日𠮶位朋友食量惊人(我好钟意同呢啲朋友食饭🤣 因为可以一次试好多嘢又有人清碟)所以先
Locofama
📍:西环西营盘福寿里9-13号地舖
🚗:西营盘港铁站B2出口 步行4分钟
📞:+852 2547-7668
💲:~HKD300/head

Food quality
✔️:手撕鸡胸配羽衣甘蓝沙律、心太软
❌:椰子奇亚籽布丁

总结:
👍🏼拉高哂黄店嘅平均质素 好食😋
👍🏼心太软有酒店水平 赢唔少高级餐厅 都系必叫☺️
👍🏼餐厅定价同一般西餐厅定位差唔多 正常人均二百蚊都食得饱 但奈何我当日𠮶位朋友食量惊人(我好钟意同呢啲朋友食饭🤣 因为可以一次试好多嘢又有人清碟)所以先要人均三百几
👎🏼朋友觉得伏嘅系奇亚籽布丁 我就食惯奇亚籽阵味 所以觉得还可以 不过确实有好多人顶唔顺呢阵味嘅
吞拿鱼他他
cauliflower rice