2019-07-21 149 浏览
呢一日原本约咗个中学同学去打波,但好可惜落大雨,所以改咗去食饭啊,观塘工业大厦里面嘅餐厅,通常都可以坐得耐啲,于是我哋就拣咗呢一间小时候啦。先讲呢度嘅环境,读书嘅感觉啲枱啊等啊,都好似中学咁,旁边又放咗好多漫画书,感觉好青春,而且有一种回到过去嘅感觉,瞬间好似忘掉生活压力,归读书无忧无虑嘅时间。方便系有台式主打,我哋𠮶日叫咗一个卤肉饭便当同埋一个盐酥鸡便当。先讲一讲个卤肉饭便当先,个卤肉饭嘅好有台湾嘅感觉,佢个卤水拼盘你都好大份好丰富,当中我哋又觉得卤水蛋做得非常之唔错,虽然简单嘅卤水,但都好美味。盐酥鸡便当,鸡就炸得比较松脆,不过鸡肉就唔系太过嫩滑,而且比较咸,不过整个便当都算系野味。嘢饮方便,呢度嘅嘢饮系好有特色,佢系用一个烧瓶来盛载饮品,以用杯来在冰或生果,等你可以将饮品沟落只杯度来饮,几特别下。总结呢度都系一个几适合打卡,倾计食嘢嘅地方,三五知己去坐下都系一个唔错嘅选择。

2019-07-20