2018-11-24 50 浏览
相信大家都一定系网上见过一个八哥慕丝,今日我就特登黎朝圣。一人到去就已经见到好多八哥既装饰,真系好似同既八哥一齐食紧野咁。 我就叫左个巴马火腿焗薯蓉,见到个名已经留哂口水,估唔到比想像中更加好。外型好靓,中间既巴马火腿卷成一朵玫瑰花,好优雅,而且风干得非常好,香浓又唔会太硬身。而薯蓉整得好好,超幼滑,加埋表面一层烧焦既芝士,好夹好好食。 另外又叫左个卡邦尼意粉,个意粉煮得唔错,条条都好分明,而且口感好好。酱汁几特别,芝士味唔算好重,反而系有浓郁既酒香味,加上烟肉碎,好香浓。 最后就紧系今日既主角出场,就系呢个八哥3D朱古力味慕丝配美国芝士蛋糕,系网上见到呢只八哥,就已经好想食。本身好惊会中伏,同网上既唔同,点知竟然有惊喜。八哥既外型整得好真,甚至连一条条毛都整左出黎,真系完全系一只细狗仔咁,好得意。特别系八哥既头,整得好仔细好真,食个下都有少少唔忍心,觉得有少少残忍。而味道亦几高质,朱古力慕丝好冰冻,但又保持入口即融既口感,加上朱古力味好浓郁,非常好食。而芝士蛋糕亦唔错,特别系连埋朱古力慕丝一齐食,特别又意外地夹。