2008-06-12
阿瓜星期一终于都番左黎喇~ 所以我地就约左星期二我放工之后出铜锣湾食晚饭喇!~ 之前从openrice见到呢度好评如潮, 于是就黎左呢度睇下有咩惊喜*大约七点去到, 唔系咁多人, 个环境几舒服, 服务员比左4人嘅位我地, 都几好唔似得平日去开果d有时会好逼~个侍应生首先同我地介绍下两张点菜纸, 一张有几款特别推介嘅, 另一张就系其他所有嘅食物, 仲有个自助沙律吧~ 除此之外仲有野送! 我地好彩喇今日系最后一日送北海道鳕场蟹脚呀!!!自助沙律吧唔系只得沙律架, 除左一d蔬菜同沙律之外, 仲有5-6款一兜兜嘅日式前菜小食, 几款寿司, 日式咖喱, 饭, 炒乌冬同埋两款汤~ 值得一提嘅系佢嘅日式薯蓉沙律同鲜什果沙律都几正架*要点菜嘅方面, 刺身非常之新鲜! 三文鱼好肥美, 色泽好靓, 希灵鱼唔系度度都有得食, 甜虾好鲜甜, 好多虾膏, 向螺都好正!炸野就建议大家一早叫, 因为愈迟叫果d就愈放得耐所以唔好食, 我地一去到就叫左什锦天妇罗几正! 虾好正!~其他菜式有好多都好特别, 未能一一列出, 出面一般嘅日式放题冇可能食得到, 真系一分钱一分货架~ 佢有d系西日捞埋嘅菜式, 例如意式三文鱼~
其他菜式有好多都好特别, 未能一一列出, 出面一般嘅日式放题冇可能食得到, 真系一分钱一分货架~ 佢有d系西日捞埋嘅菜式, 例如意式三文鱼~ 最特别嘅系佢连新鲜芦荟都有!!!~
个送嘅鳕场蟹脚得两段时间有得送架咋, 到时就会有个部长走出黎宣布架喇~ 另外佢都有sell下佢地嘅特饮, 以优惠价发售~ 不过我地冇试*
差d冇讲呢度有得自己烧肉架! 个炉的的式式几得意~ 仲有如果你叫锅仲会有个gas炉系度比你慢慢食添*
总括而言, 呢度嘅食物比起其他同类食肆系高水准之作, 款式都好特别, 贵几十蚊我就梗系黎呢度啦~ 下次一定会再黎*