2019-03-14 43 浏览
香港开左好多拉面舖,有唔少都系豚骨汤底再加豚肉,分别可能只系汤头浓度或者肉量多少。呢间舖主打既系牛,自问未曾见识过,所以去试下。可能系平日去既关系,无咩人排队,好快就安排到入座入到去个环境好舒服,枱与枱之间有距离,贴左唔少日本海报,播下日本歌,有置身日本既感觉。餐牌基本上得三种,牛肉丼、极牛同白牛拉面。拣左两份牛,因为可以试到刺身同火炙。一试汤头,味道好特别,好重牛肉味,饮落去唔会觉得油腻。刺身牛肉好薄身,食个时个口充满牛味,唔会难咬开。火炙和牛烧得岩岩好,咬落去有肉汁唔会老。拉面个质感较硬身,份量正常。流心蛋同紫菜都系好入味,同汤底融入到。纯粹好耐无饮过,唔系好多餐厅有,都颇大杯。如果想试d唔同口味既拉面,相信呢间会迎合到大家。
可能系平日去既关系,无咩人排队,好快就安排到入座

白牛拉面

阿尔必思

纯粹好耐无饮过,唔系好多餐厅有,都颇大杯。
如果想试d唔同口味既拉面,相信呢间会迎合到大家。
极牛拉面
白牛拉面