2017-07-01 139 浏览
今日约左闺密睇29+1,约左系zara旗舰店门口等顺便行下街先。行街血拼前当然要先医肚,,于是就用openrice app睇下附近边到有好野食,最后选择了Royal Feast,系zara行2-3分钟就到。餐厅入面台数很少,上到来完成唔觉得系食饭时间,眼见每台都慢条斯理咁一边食一边倾计。环境算唔差,白色墙身感觉简约优雅。店员好快就递上餐牌,价钱唔算贵,由$90-$160都有,当中安格斯肉眼就系$160。先问店员今日系咩汤,店员答麦精汤个下我O左嘴,乜麦精都可以黎做餐汤? 真系满心期待!主菜我就点了鲜虾有机黄瓜意大利面,朋友就点了牡丹虾刺身饭。等左接近5分钟就上个汤,一入口麦精味唔重,反而奶味比较重,奇怪系麦精味道会一步一步走出黎,味觉会由甜慢慢变咸,那么神奇!(满心期待关系竟忘了拍照!) 意大利面就不是特别的好,跟出面吃的差唔多,用上有机蔬果也加了小小分啊!最后甜品系朱古力雪糕,朱古力味浓,炎炎夏日食雪糕心都凉洒。 餐单设计上很丰富,包餐汤、主菜、饭品同甜品,当中最难忘当然系麦精汤,唔知下次来会唔会系试维他奶汤呢?

鲜虾南瓜有机意大利面

鲜虾南瓜有机意大利面