2018-03-05 1500 浏览
一向好钟意食生牛肉越南河,如果要食又平又好味既越南河,我通常会去大叻。今日Lunch咁岩去中环做野,就去左Pho Bar 食生牛肉粉。呢间虽然贵,但贵得有道理,我叫左「生熟美国顶级牛肉配金边粉」真系见到仲系红色既牛肉,薄片既牛肉好有牛味,金边粉弹牙有米香味,汤底望落去好似好浓但其实唔系,饮落清甜,唔觉意就会饮哂d汤。赞!👍🏻另外上试左「炸春卷」,外面系炸得几香脆,中间包住一只虾,但就唔系好食到虾味,好在佢有个几惹味既明太子酱俾你点,如果唔系其实唔系好知食左咩落肚。另外仲点左「秘制鸡翼」,鸡翼系单骨,酱汁几特别,带微辣,非常惹味。👍🏻正如其名" Pho Bar", 所有都系high table 同 high chair, 我同同事一行三人坐最入既台,但张櫈坐得唔舒服,如果佢可以换d有椅背既高櫈会好d.

生熟美国顶级牛肉配金边粉
炸春卷