2020-10-03
连续放4日假期,于是周围揾好野食,无意中发现,响大坑有间食肉骨茶,好多人介绍,于是去试试😂😂餐厅虽然坐落响大坑,但价钱唔贵,招牌既肉骨茶都只系$118,两人份量,只系肉骨茶已经够饱😂🌟肉骨茶(细)1-2人份量 $118上菜时,佢用好似火锅既形式上菜,令到肉骨茶,可以长期keep住温度,我响出面既餐厅系未试过👍🏻👍🏻肉骨茶入面既材料都好丰富,有4大旧猪肉,有猪软骨,猪骨都有,但每一旧都系啖啖肉,而且好入味,再加上佢既调味酱一齐食,成件事系好夹😋😋仲有几旧油炸鬼,冬菇,金菇,材料十足,最重要系药材味浓,但又唔会盖过肉既味道,做得相当出色👍🏻👍🏻🌟 柚子虾沙律 ($108)虾有6只,只只都好大只,虾肠都整走左,好爽口,弹牙。而沙律同柚子上已经加泰式酱混埋左,个味道岩岩好,柚子唔会太酸,沙律唔会太甜同太辣,好开胃,食完沙律再食主菜,唔觉会食多左😂😂
🌟肉骨茶(细)1-2人份量 $118
肉骨茶(细)
🌟 柚子虾沙律 ($108)
柚子虾沙律