2024-10-11
由于好友工作忙碌关系,经常需要到不同地方出差,所以我哋通常起码要隔几个月先有机会见面一次😊 今次由于好友邀请我到佢嘅新屋参观,所以我哋就决定喺佢新屋附近先食午餐,之后再去参观佢嘅新屋企😆好友建议位于太古城嘅sensory zero ,我都系第一次去😅其实都唔系太难揾,因为其实佢喺诚品入面😁 由于我哋到达餐厅嘅时候系下昼一点,正值系午餐时段,所以餐厅非常繁忙😅不过好好彩,我哋其实排队都只系排咗大概15分钟到就已经被安排入座 ☺️我同好朋友都系叫咗澳洲M5+和牛温泉蛋饭套餐😄 饮品我就叫咗冻嘅 Valrhona Milk Choco ☺️简单啲讲就系冻朱古力奶😆好朋友就叫咗热朱古力奶😆 呢个饮品系好朋友推荐我试嘅,因为佢话呢间餐厅其中最出名嘅饮品就系呢款,所以一定要试一试😆 我试过之后真系觉得名不虚传,个冻朱古力奶真系好好饮,好重朱古力味😋😋😋澳洲和牛加温泉蛋饭,我反而觉得一般,冇乜惊喜,唔会觉得特别好食🤔😅 我个人认为试吓都冇乜所谓,但唔会特别推荐😊最惊喜,反而系冻朱古力奶😆👍 如果有机会再去,我应该会试吓佢其他主食同埋试吓佢个热朱古力奶😄😄