招聘中
薪金面议
28天前
薪金面议
28天前
餐厅: 譚仔三哥米線 (灣仔道)
资讯:

2019-03-17 1703 浏览
星期六照旧同屋企人行完铜锣湾,就去我地嘅饭堂 - 谭仔医肚!点解今次会特别想写食评?因为谭仔有新推出!第一样新产品系香喷喷嘅辛辣烧茄子,用18种香料调制而成,系厨房拎出黎已经闻到好香好香!浓浓嘅蒜头味,香料份量好豪气,布满成条茄子。一定要衬热食,茄子好滑,可以连皮食,不过可能蒜头太多,食得多会有苦苦地嘅味道。有创意嘅妈子将蒜蓉同米线嘅猪腩肉片夹住食,话咁样就系蒜泥白肉㖞!哈哈第二样新产品系饮品 - 柑桔香梅。依家优惠价,加$10就有,平时冻柠茶都系加$9,就加$1试试佢。我个人觉得佢偏甜,饮落咸咸地,还可以,不过如果清少少会好d。不过我唔系好钟意麻辣,汤底拣左酸辣,所以唔需要饮咁多黎解辣。另外一杯系苹果酸,下次试埋佢。趣事一则:咁岩今晚有几台大陆团,唔知系咪初一十五个个都叫素。仲有一个开心大发现,连谭仔都有实习/见习员工,真系不得了!

酸辣过桥米线
土匪鸡翼