2017-09-06 337 浏览
难得带屋企人食西餐,因为佢地偏好食海鲜既关系,所以我都揾几间食海鲜既比佢地选择。最后黎到呢间出名海鲜拼盘既Flâneur共聚晚餐。呢间餐厅门面已经别具一格,出面睇入去,营造到好似开紧PARTY 既感觉,而且系呢区真系好难揾到咁开扬既餐厅,企系呢个角度睇系另一番风味。餐厅环境充满异国风情,摆设特别又可以营造气氛,客人亦可因应自己选择室外或室内。以文字为主既中英餐牌,食物款式唔算多,不过亦有唔少招牌菜,呢间餐厅吸引到唔少外国客帮衬,所以酒精饮品选择相对上多。蟹肉薯丸,一客有6粒,薯波外层炸至金黄色,食落去外脆内软,里面食到溶合左既薯仔同蟹肉,点上配置既蛋黄酱更加美味。烤海鲜拼盘,成个拼盘包括有帆立贝、生蚝、大头虾、炸软壳蟹、烤鲜鱼、海葡萄,拼盘黎到已经充满香烤气味,卖相丰富又吸睛,帆立贝同生蚝各有两件,唔怕平唔匀。烧北海道帆立贝,帆立贝够新鲜,食落香口又鲜甜泰国珍宝大头虾,餐厅已经将只大头虾开边,虾膏鲜味浓郁。Mini burger,以长形木板垫住上菜,另外仲会配一份薯条,可以因应个人喜好加上车厘茄等等配料一齐食。一口食落去,充满阵阵牛肉香味冲紧出黎,经过微烤既包皮令口感会有少少干,咀嚼同
难得带屋企人食西餐,
最后黎到呢间出名海鲜拼盘既Flâneur共聚晚餐。

以文字为主既中英餐牌,食物款式唔算多,不过亦有唔少招牌菜,
呢间餐厅吸引到唔少外国客帮衬,所以酒精饮品选择相对上多。
蟹肉薯丸

蟹肉薯丸,一客有6粒,薯波外层炸至金黄色,

烤海鲜拼盘

烧北海道帆立贝,帆立贝够新鲜,食落香口又鲜甜
烤海鲜拼盘
泰国珍宝大头虾,餐厅已经将只大头虾开边,虾膏鲜味浓郁。
Mini burger

可以因应个人喜好加上车厘茄等等配料一齐食。
Mini burger
咀嚼同时感受到牛肉既肉汁,再加上半溶既车打芝士,口感相当丰富。
TOYKO DREAM

TOYKO DREAM ,成杯充满士多啤梨香,味道酸酸甜甜,带淡淡酒精,好适合女生既一杯~
蟹肉薯丸
TOYKO DREAM