2022-05-01
难得有晚市堂食,我与朋友到了Luca 谂住环境有啲「旅行」feel ,坐左outdoor 位置,最后好后悔。。。点了bbq chicken pizza, 串烧,鱿鱼,如果问我边样好食😅我都讲唔岀。三样感觉都好干, 无大口大口食。去到九点几,我哋变左包场,餐厅好环保,熄左几支灯,再营造一个暗啲嘅环境俾我哋😅😅😅我哋都预左打包未食完的食物,但无谂过。。。咁嘅环境「召唤」左曱甴🪳岀嚟食pizza 🥺我人生最怕的生物。。。搞到我大嗌同弹起身 !隔咗2分钟我先揾到店员,佢挺身而出杀曱甴!我印象中佢嘅说话系「死咗啦」,「食物嘢仲要唔要」、「一系买埋单」。。。。系!无道歉😒不过我地已经无胃口,都唔想再坐返系度🥺算吧啦~我今日嗱嗱临趁我记得,写返个食评😏提下大家小心😝不过有一样嘢要赞,我地一坐低系outdoor , 侍应系俾支蚊怕水我哋,又有蚊香!其实系细心的☺️可能下次要多指「杀牠死」🤨
系!无道歉😒
不过我地已经无胃口,都唔想再坐返系度🥺
算吧啦~我今日嗱嗱临趁我记得,写返个食评😏提下大家小心😝