2023-10-24 52 浏览
开心时刻又来啦🙂我又感受到你地的爱啦🤣多谢你地的手信😝好😆我就比个机会你哋食住讲💋讲住食👅谈谈你哋旅行嘅回忆🙂俾我羡慕同妒忌下🥲同埋激发我计划远飞嘅旅程👀加油👏去旅行🧳士林盐酥大鸡腿饭$68🍗讲到台湾美食,当然是盐酥鸡😃但鸡粒太细了,成日都吾够喉,但呢间大大大只的鸡脾,又滑又香脆,食完返回味无穷😋。炸皮好薄好脆得来,肉又十分juicy,一点也不干,赞阿🥳!个饭除左有主角大鸡脾,仲布好多配菜😝有蛋🍳有粟米🌽有红萝卜丝🤓五颜六色 🌈开心愉快享受晚餐😘三杯蜜汁烤鸡排面 $64食过美味香口大鸡腿之后🍗试埋呢个甜甜蜜蜜烤鸡排就最好不过🩷鸡排整齐切好六件🫢 外皮薄脆香口🫢鸡肉肉质嫩滑致🤗台湾面食方面🫢系台湾手工汤面配有肉燥😋餐厅选用幼身面🤪口感不错👍不过我就觉得肉燥嘅份量多番少少就好完美大满足啦😗虎咬鸡刈包$38🫓 第一次食刈包,觉得有惊喜🫣包皮是白馒头的质感,又软又弹。中间夹了一块香煎的鸡排,因为是独家酱汁腌制的🧂,既神秘又好味,值的一试。除左有主角鸡排,包中还夹了洋葱和青瓜,饮食搭配十分均衡😎虎咬猪刈包$38虎咬鸡刈包如此咁岀色🤠另到我想试埋虎咬猪刈包😗 中间夹住层次分明一大块猪腩肉🙂再加上有

士林盐酥大鸡腿饭$68🍗

三杯蜜汁烤鸡排面 $64

虎咬鸡刈包$38🫓

虎咬猪刈包$38
虎咬鸡刈包如此咁岀色🤠另到我想试埋虎咬猪刈包😗 中间夹住层次分明一大块猪腩肉🙂再加上有芫荽🌿酸菜同花生碎🥜highly recommend 🤟

珍珠奶茶 单售 $28
加$6升级手摇冻饮🧋
讲到台湾手摇饮品🥤珍珠奶茶系我喜欢的茶饮之一✌️珍珠份量又几多下🤟更重要系有咬口😬配埋茶味香浓嘅香滑奶茶🧋🤤

珍珠冬瓜茶 单售 $28
加$6升级手摇冻饮🧋
朋友拣左珍珠奶茶🧋而我就拣左珍珠冬瓜茶。冬瓜茶清淡得来,又解腻,加上Chewy珍珠,十分夹🙆🏻‍♀️

📍小胖台湾便当 (丰怡中心) (旺角)
🔍旺角弥敦道591号丰怡中心1楼