2017-12-11
踏入12月份真系特别忙吖!生日、圣诞、除夕特别多假期,要约朋友出来敍会,有时揾个好地方也不容易🙄昨天晚上试左一间日本料理,哗⋯哗⋯哗⋯呢度地方宽敞舒适,坐得自在之如亦同隔离枱保持一定的距离,咁様倾密偈绝对冇问题啦😌如果再想多d私人空间,仲可以book个房添讲完环境,紧系要讲下食物啦!呢度嘅送酒小食好特别又好味!特别推荐:烟鲑鱼干三文鱼皮呢两个小食送酒尤其一流(啱唒我呢d酒客吖)另外我叫左个「千上鱼生沙律」鱼生新鲜甜美就是必然的,但意想不到的是沙律上面加咗好多卜卜脆的天妇罗粒粒,好有囗感😌味道好夹!本人很爱吃玉子,试咗千上的「蟹羔玉子」确是与别不同,好香的蟹羔(必食之选)今晚其实真系食左好多,饱到顶住,朋友叫左个鳗鱼饭(超大盒),我自己本身对鳗鱼麻麻的,因为怕腥,但朋友话咁大盒叫我试小小,点知一试⋯试左半条鳗鱼☺️真系太好味,完全冇腥,仲非常甜味!大家如果有机会来一定要试,真系好好味😊地方寛敞烟鲑鱼干三文鱼皮千上鱼生沙律蟹羔玉子刺身五品寿司三款天妇罗即炸热辣辣特别好味蒜片牛柳粒朴叶鳗鱼饭