2021-12-27
因为朋友就快移民,而我哋又好难夹时间,所以朋友做迁就我过到嚟奥海城三期一齐食个晚饭🤗🤗之前同啲同事食lunch见到PizzaExpress已经出咗圣诞Menu,想同朋友提早庆祝圣诞,所以去呢度食圣诞餐希望可以更加有feel☺️☺️首先我肯定系叫咗𠮶个龙虾汤,浓郁而鲜甜真系好正,仲要有好多蟹肉😍😍🤤🤤不过就略嫌有少少贵,我只会系大时大节同朋友庆祝先叫得😂😂穷苦人家系咁架啦🤣🤣叫咗个沙律拼盘,摆盘好靓好有圣诞气氛, PizzaExpress最好食嘅面包粒变咗做星星形成件事好靓。我最钟意佢有橄榄,而朋友就话烟三文鱼好好食,另外佢𠮶啲冻肉都好好味😎😎食返啲菜健康吓😝😝我嚟PizzaExpress最钟意叫佢个北京烤鸭薄饼,真系好似食北京烤鸭咁但系同个薄饼又好衬,朋友第一次食话真系好好食佢都话下次都要有机会再食🥳🥳真系有片皮鸭𠮶啲酱又有京葱好好味呀!最后仲叫咗个意粉,啲虾好爽口,个意粉系挂晒𠮶啲酱汁喺上面每一啖都会有酱汁好味。可能食到最后先有意粉已经太饱了,我哋个意粉都食唔晒。