2023-09-13
食素除左系宗教同健康考虑亦都可以系一个环保既选择欣赏餐厅既信念, 尽量归于自然. 食物无太多尝试模仿肉类既菜式而系以食材本身既样貌再加调味取胜咁有态度而且仲系系中环既餐厅, 但价钱却系非常惊喜Musella 地涌金莲沙律bowlhalf & half 谷饭 mix 杂菜沙律谷饭4种系mix 既brown rice糙米, red rice红米, quinoa藜麦, millet 小米spiced tofu香料豆腐, long beans 豆角, roasted mushrooms, pickled cucumbers, miso saucehalf & half令口感丰富d, 唔会因为剩系食菜而口寡寡上面既toppings都好好送饭, 尤其系香料豆腐同烤菇入味但又唔会太浓Special Bibimbap Grain bowl 韩式拌饭系黑板上面既special黎饭入面有红萝卜丝, 煎太阳蛋, kimchi底既饭同样系谷饭, 但食出黎既感觉好不一样将太阳蛋整碎左拌饭, 隔唔中一啖里面食到好正!酸种薄饼脆脆麦香特别浓郁, 整脆左之后同nachos一样配埋鹰咀豆酱hummus, 墨西哥风情突然
而系以食材本身既样貌再加调味取胜
咁有态度而且仲系系中环既餐厅, 但价钱却系非常惊喜
Musella 地涌金莲沙律bowl
half & half 谷饭 mix 杂菜沙律
系黑板上面既special黎
饭入面有红萝卜丝, 煎太阳蛋, kimchi
底既饭同样系谷饭, 但食出黎既感觉好不一样
将太阳蛋整碎左拌饭, 隔唔中一啖里面食到好正!
酸种薄饼脆脆
麦香特别浓郁, 整脆左之后同nachos一样
配埋鹰咀豆酱hummus, 墨西哥风情突然就出黎了
又好味又健康
饮品叫左香茅姜茶, 可以驱寒袪湿
味道唔会太辛辣