2019-12-04
早排系社交平台都有见到佢地嘅菠萝包已经好想食,今次一行就冲住菠萝包而去。另外仲点左其他特色菜同饮品试一试~第一道已经十分有特色—炸蚝豉香菇春卷,蘸上陈醋中和返油腻感!香口嘅仲可以拣桥底辣鸡翼,用上炸蒜及香料去炮制,好过瘾!仲点左Nachos,望落以为好油腻,但食落嘅香脆已经盖过腻感,仲让人一口接一口咁食~钟意罗勒酱嘅可以点呢个罗勒酱蘑菇亲爱做芫茜宽条面,每条面都有满满嘅汁酱,十分浓郁!而我就喜欢呢个用蕃茄浓汁为主调嘅亲爱做豚肉意大利云吞,云吞刚好系一口size,好方便又吸满浓汁。甜品都有好多选择,大家都1516所以就拣左两个一齐分享。其中一个当然系我未嚟之前已经十分想试嘅雪葩菠萝包。雪葩口味系菠萝味,相当refreshing,加埋吉士配上外皮脆脆嘅菠萝包又几match~另外一个系木瓜雪耳糖水,佢地嘅presentation都好特别同埋有趣,除左炖木瓜之外,有部分木瓜仲演变成脆片。另有糖水可以倒上一并食!好满足嘅一餐~系视觉及味觉冲击啊!
香口嘅仲可以拣桥底辣鸡翼,用上炸蒜及香料去炮制,好过瘾!
好满足嘅一餐~系视觉及味觉冲击啊!