2018-12-08 71 浏览
收工前接到朋友来电,问我今晚有冇时间,因为佢本来约左另一个朋友食饭嘅,对方临时有事嚟唔到,所以打比我,咁啱今晚冇约人,所以有时间同佢食饭,我问佢系边度食,佢话尖沙咀有间叫乐园嘅楼上舖,有两只肥猫好得意,最初谂住个朋友喜欢猫,所以订咗呢间咁特别嘅餐厅,七点半我俩都准时 到达,因为已订位,所以好快已可座低,入去已经比只肥猫吸引住,真系好得意,侍应俾咗餐牌我俩,又不停咁介绍有乜好嘢食,真系有太多选择,重有一个系厨师发板嘅特别惊喜套餐,但系我地拣咗松叶蟹味噌甲罗烧,同埋美国安格斯肉眼扒,加78元送餐汤和特饮,先上嘅系松叶蟹味噌甲罗烧,味道鲜美,又有洋葱圈系底下,洋葱圈炸得非常香脆,沾茄汁更加惹味,跟住就到美国安格斯肉眼扒啦,因为我要咗五成熟,所以切开中间都有啲红色,但入口好冧,沾埋𠮶自家制嘅酱汁,好味,最后来杯特饮系由芒果,橙,苹果,黑加仑组成嘅饮品叫笑口常开,味道清甜,有时间下次可以再来。

但系我地拣咗松叶蟹味噌甲罗烧,同埋美国安格斯肉眼扒

,加78元送餐汤和特饮,先上嘅系松叶蟹味噌甲罗烧

,味道鲜美,又有洋葱圈系底下,

洋葱圈炸得非常香脆,沾茄汁更加惹味

,跟住就到美国安格斯肉眼扒啦,

因为我要咗五成熟,所以切开中间都有啲红色,

但入口好冧,沾埋𠮶自家制嘅酱汁,

味道清甜,有时间下次可以再来。