2018-05-05
今晚老公同我去咗乐园,之前已经听闻呢间餐厅最出名就系厨师发板同怪兽雪糕我哋去到餐厅门口已经觉得好友乐园气氛👆🏽餐厅门口布置可爱开心,而且有好多board games提供俾各位食客玩,格局非常适合一大班人你gathering或几个姊妹食tea谈心睇完menu,我地叫咗黑松露香煎我刚意大利饭同意大利黑松露吞拿鱼pizza无几耐嘢食已经到啦👆🏽黑松露香煎鹅肝意大利饭😍😘鹅肝大块又肥美,望落胀卜卜,外面煎得微微脆,内里微热啱啱熟,咬落油香四溢意大利饭应该用咗颇多忌廉去整,食落滑溜软糯,加埋黑松露嘅独有香味同鹅肝嘅鲜味,每种味道都好balance🤤,非常有诚意及用心去整嘅意大利饭👆🏽意大利黑松露吞拿鱼pizza,用咗颇多黑松露及芝士去焗,非常之香,加埋松化嘅吞拿鱼肉,好惹味🤤如果薄饼底薄少少,就啱哂我(不过我老公钟食厚底)食完主菜之后,我哋各加$48就可以享用新推出嘅特色甜品,分别有蜂蜜鲜果窝夫及绿茶熔岩蛋糕(餐牌上系朱古力熔岩蛋糕,不过多个选择,几好啊)甜品用了Sailor Moon公仔装饰,赏心悦目,啱哂一众美少女战士fans😍👆🏽蜂蜜鲜果窝夫,窝夫松脆,配蓝莓味雪糕及枫香味十足又滋润嘅蜂蜜
👆🏽蜂蜜鲜果窝夫,窝夫松脆,配蓝莓味雪糕及枫香味十足又滋润嘅蜂蜜,好满足
👆🏽绿茶熔岩蛋糕,海绵蛋糕松软,绿茶moose滑溜味浓,犹如饮完一杯绿茶咁好味嘅甜品的确为一餐饭划上圆满嘅句号🤤