2020-10-25
餐厅以红砖同木头为主调,配合摆设,都几有德国嘅感觉👍🏽 现场仲有身穿德国传统服饰嘅Liveband,真系几chill🤠 为咗配合第18届德国啤酒节,餐厅推出左特别menu😍,有唔少特色德国小食同菜式外,仲有德国啤酒通行证,用$520就可以系集团旗下嘅餐厅换领10杯0.5L啤酒🍻 换齐哂仲有$50 coupon拎,平均都系$47杯,仲可以同friends share,行到边饮到边🥳-炸鱿鱼圈配泰式香辣汁 (HKD80) 炸粉唔会太多,表皮酥脆,但就觉得每旧鱿鱼切得太薄,影响口感🤔 配个酸辣酱几过瘾,有解腻作用~*食肉兽至爱大大盘嘅烤肉拼盘,2-4人份量(HKD 380)做法相当德国风,将唔同肉类放埋一碟🍲 有油酥鸭脾🍗肉质比起鸡脾食落更实在,最钟意香烤嘅表皮油香味十足!另外大大条嘅牛骨髓🍖 偏油腻,但入口即溶嘅感觉都几顶瘾😂 西冷牛扒🥩够晒软稔,唔会太干过熟,制作嘅火喉适中👍🏽 猪肋骨食落就一般啦~ 食完肉仲有薯角作为配菜,但就令成个菜式更heavy同油腻,所以食一两旧就算了*食咁多肉梗喺要配埋每人一杯啤酒🍻🍔点咗味道平衡嘅Urfass Lager (0.5L/ $60)同酵母同麦香为主
食咁多肉梗喺要配埋每人一杯啤酒🍻🍔点咗味道平衡嘅Urfass Lager (0.5L/ $60)同酵母同麦香为主嘅 Franziskaner weissbier (0.5L/ $68) 为德国啤酒节划上句号👍🏽🍺