2010-12-11
早排装修左大半个月, 原来系扩充营业. 今日去到仲见返以前个韩国老板, 即系唔系顶手啦.毕竟以前间舖太窄, 坐位少, 又迫匧, 大部分坐位都系圆凳, 位得好辛苦.而家霸埋隔离个舖位黎做, 阔落左. 由于0的枱凳大张左, 所以实际枱凳数目冇乜多到, 都系要等位.始终都系新装修, 所以环境都 再讲下食物, 由于小弟都算系熟客, 旧有的菜式几乎都食过晒, 所以第一件事就系睇下个 MENU 有乜唔同左.留意到以往既五花腩饭同猪肉饭冇左, 但多左几个汤面同汤饭今晚叫左一个牛肉汤饭同一个石头锅饭.先讲汤饭, 饭同送系分开上, 一兜系送,汤浸住,一兜系饭,系一0的类似珍珠米黐立立既饭,我就几钟意,但唔系人人都0岩。汤底都 OK, 0的送都够淋, 最欣赏系佢汤同人饭分开, 客人可以随喜好决定将0的饭浸几耐, 漏耐0的就入味0的. 另一个系石头锅夜 一如以往, 店员系会帮你落辣酱同搅匀. 但今次个味日道就跌左 WATT. 0的饭冇乜味, 冇左以往既镬气, 就同电饭煲拿出黎果0的冇分别, 0的送都系冇乜味, 结果要落大量辣酱去 "捞", 失去左原有味道 总体来说差过以前少少, 希望只系新开张未适应, 继
始终都系新装修, 所以环境都
留意到以往既五花腩饭同猪肉饭冇左, 但多左几个汤面同汤饭
今晚叫左一个牛肉汤饭同一个石头锅饭.
总体来说差过以前少少, 希望只系新开张未适应, 继续努力.
题外话 : 原来0系淘大都有间分店, 唔知系咪0的师傅过左去果边做呢 ?