食开日本野就唔好俾佢停!😆 今次再食到地铁新开通既屯马线之一:土瓜湾站🚇平日lunch time时间去到(大约下午一点),都坐满9成客🤭 Menu:1️⃣ 花锦鱼生丼($188)睇到丼饭材料好似好丰富咁,虽然价钱有点小贵,但难得嚟到土瓜湾,都系决定一战试一试🥊 材料有:🐟三文鱼、白身鱼、右口鱼边、🐠金蟹子、三文鱼子、🦐樱花虾、甜虾、🦀蟹膏豆腐、松叶蟹、蚬肉、🥒青瓜 & 玉子渍一开始食都仲会担心会唔会唔够饱..但好快就会比啲鱼生填满左个胃🤣🤣 即使系平时唔食任何海鲜膏类嘅我,都几钟意呢间餐厅嘅蟹膏豆腐,好易入口😆 三文鱼就唔使讲,睇相都已经睇得出有新鲜,好通透🤤 🍵另外想特别赞一赞呢一间餐厅嘅面豉汤,除咗汤入面见到有三文鱼肉,饮之前搅拌汤嘅时候仲会有一层油浮面,𠮶鲜味唔知来自系虾、蟹定系三文鱼油呢?

Menu:

1️⃣ 花锦鱼生丼($188)
花锦鱼生丼
🐟三文鱼、白身鱼、右口鱼边、
🐠金蟹子、三文鱼子、
🦐樱花虾、甜虾、
🦀蟹膏豆腐、松叶蟹、蚬肉、
🥒青瓜 & 玉子渍
花锦鱼生丼