2013-05-06 413 浏览
我搬到九龙差不多一个月,都想发掘油尖旺以外的餐厅。刚刚去西九龙中心按摩,谂起个朋友介绍过呢间星厨。佢话抵食又有水准。估唔到原来闲日晚饭都要等,好彩10分钟有位。餐厅好干净,确实系旧区难得一见。个厨师以前系 Soho 做,最叻煮意粉。见啲意粉$40 唔使,心谂唔系好食呀。见隔离台个牛排几好样,好啦,试下合香草鸭胸意粉加个一百蚊唔使既牛柳啦。跟餐有个西兰花忌廉汤,唔错。意粉真系正。好爽口,唔似一般琳到比阿婆食既港式西餐意粉。个香草汁够入味。而牛柳呢,个卖相好好,牛柳肉质好软,牛味浓。跟餐的意粉用蒜头炒香,唔系一般清水煮咁淡到唔想食。要多两个小食: 白酒煮蚬加什菌多士。水准之作。个蚬好食到停唔到口呀。最后食埋个送既芝麻雪糕。好鬼似芝麻糊。问左老板娘,佢话出面买唔到架。满足。支持旧区平民食肆!

跟餐有个西兰花忌廉汤,唔错。

满足。支持旧区平民食肆!
2013-04-04
  • 意粉