2021-05-05 108 浏览
是日放假 瞓到黄朝百晏打算延续懒洋洋嘅格调去渡过假期而最近又有铺瘾去探索自己居住嘅旧区美食于是嚟到美景街一间主打轻食同埋all day breakfast嘅小店黎食个brunch~小店装修系行型格工业风,水泥墙配合木制枱櫈、每张枱上面都有一樽花作装饰,营造到简约舒适嘅环境!再加上闲日&呢个钟数,入到嚟只有我一个客,听住餐厅背景我住嘅轻音乐,一坐低已经觉得好relaxing~住咗喺土瓜湾廿几30年,都冇零过呢啲咁chill嘅小店🤭🤭拣咗个all day breakfast B,再加杯冻嘅美式咖啡(跟餐半价,只需$14蚊)呢份ADB 即叫即整,大约都系等15分钟左右包一份芝士粟米吞拿鱼飞碟三文治🥪,沙律菜+千岛酱,炒蛋,蘑菇,同埋德国肠呢个份量 价钱都只不过系$75 好抵食!个飞碟三文治由于系即整,上碟仲系热辣辣首先馅料十足,芝士可以拉到丝而面包软熟、飞碟边亦有脆感沙律菜新鲜,炒蛋亦系滑蛋,德国肠亦有𠝹花尽显心思,非常高质!呢杯Iced Americano亦都出色!咖啡☕️非常香,饮落去好舒服,有回甘,完全冇苦涩味,所以根本唔需要加奶加糖!整份ADB 绝对比得上中上环价钱过百嘅cafe,食物
是日放假 瞓到黄朝百晏
打算延续懒洋洋嘅格调去渡过假期
而最近又有铺瘾去探索自己居住嘅旧区美食

住咗喺土瓜湾廿几30年,都冇零过呢啲咁chill嘅小店🤭🤭

呢份ADB 即叫即整,大约都系等15分钟左右
包一份芝士粟米吞拿鱼飞碟三文治🥪,
沙律菜+千岛酱,炒蛋,蘑菇,同埋德国肠
呢个份量 价钱都只不过系$75 好抵食!
个飞碟三文治由于系即整,上碟仲系热辣辣
首先馅料十足,芝士可以拉到丝
而面包软熟、飞碟边亦有脆感

呢杯Iced Americano亦都出色!

整份ADB 绝对比得上中上环价钱过百嘅cafe,食物质素有过之而无不及!咁当然因为始终喺旧区入边,内部装修同景观一定比唔上中上环,但平心而论环境舒适程度亦唔差!

p.s. 冇专登去问佢哋, 但我估计呢间高质小店系由呢两母女打理嘅~

#食在土瓜湾
#支持小店