2022-07-17
旧墟小店~食物正常但卫生环境好大进步空间😵💫💛冬阴功吉列虾义大利饭 $79讲左食物先啦,好耐之前都有食过几次,一直觉得食物唔错,今次黎发现转左menu,就试下冬阴功义大利饭。呢个combination比较少见,几fresh既🫠但食落有少少失望,头几啖都有酸有辣,但之后越食就越咸,食左一半都无再食了,可能比较适合重口味人士(利申本身自己唔算食得清淡㗎下😂)。吉列虾有3只,呢个价位有3只而且唔算太细, 份量上就几ok既,但略嫌炸粉太厚,但食落都算脆既,可以接受。跟住重点就黎啦,食完之后发现地下有曱甴!有图有真相啦,图二有图慎入!‼️‼️‼️💢💢💢就系我隔离,仲要后尾隔离台客人走左,(疑似)老板娘坐系度埋数都可以见唔到,个位其实都几显眼,就cashier前面,其他waiter行过又系可以完全见唔到既😑😑喂呀大佬,本身有曱甴已经唔可以接受,你仲要唔醒少少执走 ,由得佢系度平静里安躺成个钟都无人理🙄🙄🙄🙄🙄🙄另外餐厅只收现金八达通,用餐时间60分钟(以前开左无几耐既时候几好食真系多人会赶,但依家都无咩人等位,我地坐左差唔多两个钟都无赶~不过我以后都唔会再去🫣味道:6/10 (卫生:1/10 1系比只
💛冬阴功吉列虾义大利饭 $79
呢个combination比较少见,几fresh既🫠
不过我以后都唔会再去🫣
味道:6/10 (卫生:1/10 1系比只曱甴唔系系我碟野入面)
性价比:6/10
📍Homy Cafe
上水新祥街21号地下
📌人均消费: $51-100
#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去处 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #打卡餐厅 #risotto