2022-09-15 788 浏览
一间好贴地嘅小店,绝对冇咩环境可言,一眼望哂成个铺位,仲可以睇埋厨房位置,都系似做街坊生意。另外一提有隐藏餐牌,因为眼见好多人食嘅野都唔系餐牌有提供,应该要专登问佢。🍜酸辣米线★★★☆☆叫左小辣,汤底几油,啲油系哂碗野面头,影完相佢都好似有啲琼琼地。虽然落好深色水又多红油,但食落唔系好辣,但汤底系真重口味,偏咸同酸。碗面有埋芽菜、肉碎,米线偏向幼身溜,有啲似面线咁,同埋都几吸汤底入味,就咁夹一住米线食都够味道。𩠌方面叫左猪红同猪肠,猪红口感唔错滑爽,但太咸,猪肠都唔错,冇怪味之类。但成个面份量都比较少,女仔食完都冇话饱嘅感觉,同埋都几口渴,绝对有味精。🍜清汤米线★★★☆☆虽然清汤,但个汤底颜色好都深下,连米线都可以变埋啡啡地色,好吸汤底。汤底食落系咸咸地,似系酱油汁。𩠌方面叫左萝卜、猪皮、鱼皮饺,鱼皮饺冇咩特别同街市一盒个啲,但少左啲得2粒,萝卜够淋同清甜,猪皮个口感有啲同平时食开嘅唔同,唔算系爽口,但似烟韧,同埋食落系辣既。🌟总括:试过便好,此终个汤底太重口味,未必个个人受得住,加上葵广大把唔同铺头小食,未必要简佢黎食。
🍜酸辣米线
★★★☆☆