2010-09-19
食lunch,又唔知食咩好,咁岩又行过喱到,成日搭叮见到but又冇去食过,而加试下先,旧式冰室既格局,红色既木桌椅,圆枱放有好个啡椅呀,不过卡位好坐点,间野细,伙计唔多得几个,而伙计多半是上年纪的(老臣子?),令感觉上更感得系老字号,未到1:00见唔系好多人食,感觉有点优闲(其实好多都系倾住电话食的,即系赶时间ha),同大部份系一个人去食既(我又系),因为多数系打公仔人仕去~!牛奶咖啡~!$11~!几好味既咖啡呀,冇乜奶味既,同唔甜又唔苦~!公司三文治~!$18~!本身想食茶餐呀,but又听人讲过特色系公司治,味食下,个公司治既面包系表面系凹凸不平既,切得大小不一,同搭得唔整齐的,不过我认为喱个就系佢个特色了呀........个公司治既特别之处系除了有餐肉,火腿,蛋之外,仲要有叉烧(不过细旧既),整体来讲唔系好味又唔系难食,普通啦,不过要讲下旧餐肉....真系煎得太浓了,劲硬呀= ="!而有叉烧又几特别唔错呀~!