2017-06-18
其实而家真系有好多糖水舖冇再整旧款糖水,包括我最爱合桃糊。观塘呢间松记糖水有新旧款糖水。讲讲合桃糊,合桃味浓郁,整碗糖水呈稠稠的状态。入口香滑,冇咩渣,做到色香味俱全。热辣辣嘅合桃糊,虽然唔知食完可否真系做到补脑😂但至少做到味觉的满足!榴梿雪糕及班戟,雪糕一黎个阵太冻太硬,应该雪左一段时间。但班戟皮软,cream加上很多榴梿肉,入口有阵好香榴梿味,cream都好似变左榴梿味咁食到咁上下,雪糕开始融,雪糕都系好重榴梿*真系要爱吃榴梿先至接受到不过要提提黎光顾的朋友,找赎时需要睇清楚,因为我是次光顾,埋单找钱找少左7蚊,好在冇即刻行开对一对数。整体算是不错,价钱及水准都成正比,但冇话特别抵食。系一间如果经过都会想食少少甜品的甜品店。