2014-01-27
一大清早行完狮子山 一落山紧系要饮餐茶先够满足拉!!!星期日饮午市茶一定好贵 我吾太熟识黄大仙既茶楼选择 所以都系听朋友讲就去 呢间旧式少少既茶楼比较平 所以二话不说就拎飞等位。呢间茶楼仲系用旧式既点餐方法 拎张点心卡出去揾d推住点心车既阿姐拎点心 行下呢度行下果度揾点心 虽然系吾方便 但系呢种文明已经买少见少 逐渐被淘汰 我觉得仲keep到未常吾系一件好事。一行四人 叫既点心吾太多。虾饺大大粒 入而有3-4只虾架 但系皮厚 食落去口感吾太好。叉烧包都算吾错 但系味道吾够香 而且个包有少少干。虾肠算系吾错 每件都有大大粒虾 而且肠粉都算滑。叉烧肠都系普普通通 反而无咩味甘。排骨麻麻 太多骨喇 而且味道比较淡。其他真系吾好意思喇 因为我无食到 所以比吾到评语!
一行四人 叫既点心吾太多。