2022-06-03 382 浏览
讲明先彩龙茶楼系一个极旧式既茶楼,环境就一定唔似大茶楼咁干净,若果你系洁癖症严重既人就劝你别去。 讲番茶楼先,尼间系正大帽山既沿线,好多登山客行完山就过黎饮茶,原来唔止老人家会黎,有d仲要系情侣、一家大细,甚至带埋狗仔黎。可想而知,彩龙茶楼有佢独有既吸引力。 成间茶楼分左几部分,有露天位(适合有小动物既人士)、室内又会有风扇/冷气、水吧位(自助洗碗筷、装茶),当然唔少得点心位。点心位基本上都系排晒长龙⋯所以多数一个去嗌定一堆点心,一个就去洗碗筷,分工合作😬 点心款式都好多,都好传统。我都好耐冇食过炸馒头了,仲要有埋炼奶,超正!尼度都有鹌鹑蛋烧卖、牛肉球等太多了,介绍唔晒!下次再上黎既话再介绍点心啦!

2022-05-16