2014-11-14
听我朋友讲,依间饱饺店系红磡区都已经好耐下嫁喇,佢都系依边住左好多年,当然都帮衬过好多好多次。佢话,虽然睇落唔算好干净,而且环境都唔算好好,但依到既饱点都系真心好味嫁,真系旧街坊先会识,同埋会食过番寻味。朋友就叫左外卖,叫左依个蒸素饺,仲有素菜包、生煎包同埋依个葱油饼,两个人食好似多左少少,不过佢话食得哂㖞。蒸素饺,睇落非常之咁大只,馅就有白菜,云耳同埋菇,同饺皮做得非常薄,就咁食落去都已经好香,唔错,素菜包,馅就同依个蒸素饺无咩分别,不过就细个好多,不过我钟意佢个包既味道,少少甜岩岩好,之后就系我最爱既生煎包,依到煎得都好香,包既下面都算几脆,上面做到都仲系林既唔错,馅就有好多猪肉,食落唔会太油腻,唔错,最后系葱油饼,饼好鬼厚,D葱都算几香,我觉得佢可以整㶶多少少,咁样应该会仲香。