2011-05-05 167 浏览
今次一坐低就开始挂住帮朋友婚宴试经酒, 唔记得影相...照旧未齐人时先点三两个佐酒小炒今次点左椒盐鲜鱿, 沙姜鸡脚, 蒜蓉白菜仔(朋友甲去到边都要食白菜仔...)呢度D小炒我觉得系过得去啦椒盐鲜鱿, 刚刚炸起, 香脆香口, 好难唔好味蒜蓉白菜仔味道正常, 但有D炒得过淋沙姜鸡脚无食, 未能品评大伙儿倾计饮酒差不多一个钟, 终于齐人可以叫主菜喇 - 打边炉例牌地先叫个大既海鲜锅走鱼走鳝(同行友人多数唔系点食鱼, 无谓浪费, 厨房会自动系第D配料度加番多D份量)大手切肥牛海鲜锅 (好似系$298定$328一个)濑尿虾10只, 虾10只, 鲍鱼5-6只, 奄仔蟹两只, 其余仲有美国肥牛, 花螺, 花甲, 扇贝, 鲜鱿等再用生菜打底其实剩系一个大海鲜锅都够3-4个人食饱海鲜绝对算系新鲜, 濑尿虾, 虾, 鲍鱼等都仲系"旭"紧既以呢个价钱绝对抵食大手切肥牛(好似系$128一碟)呢个手切牛其实系好好味, 系好淋身个种, 肉味唔算浓, 绝对唔比出面D火锅名店$298一碟既差之后再叫多左两个菜, 大手切牛同埋七彩杂锦锅作结填饱个肚其实唔狂饮酒的话一人$150以下就埋到单
今次一坐低就开始挂住帮朋友婚宴试经酒, 唔记得影相...

照旧未齐人时先点三两个佐酒小炒
呢度D小炒我觉得系过得去啦
椒盐鲜鱿, 刚刚炸起, 香脆香口, 好难唔好味
蒜蓉白菜仔味道正常, 但有D炒得过淋
沙姜鸡脚无食, 未能品评

大手切肥牛

海鲜锅 (好似系$298定$328一个)
其实剩系一个大海鲜锅都够3-4个人食饱
海鲜绝对算系新鲜, 濑尿虾, 虾, 鲍鱼等都仲系"旭"紧既
以呢个价钱绝对抵食

大手切肥牛(好似系$128一碟)

之后再叫多左两个菜, 大手切牛同埋七彩杂锦锅作结填饱个肚

其实唔狂饮酒的话一人$150以下就埋到单

2011-05-04