2006-05-17 11 浏览
前几日黎过呢度食野(旧舖已改名为Shining Stone),order左以下既dishes:面包篮呢个系送既,D面包系D好厚兼起晒角既多士,我个人就钟意软身既面包多D。附埋面包上既galic淡淡地,几香几好食㖞,之后我地仲用佢黎配Salad食tim。Smoked Salmon Salad烟三文鱼都算几大块,而且几香烟熏味,D沙律菜都好新鲜好爽甜。Italian Meat Ball RisottoD肉丸超大粒,risotto煮得超淋,好似食紧薯蓉咁(其实我好怀疑佢地系咪真系畀错左薯蓉,因为真系一D口感都冇....又可能我唔识啦)。好在个sauce辣辣地,我几钟意。Spaghetti with Spinach & Cheese(大概系呢个名....)其实原本系想要Ravioli既,不过侍应话arm arm卖晒,而且制作需时,就问我地要唔要改配意粉,咁我地都冇mud所谓既。佢既芝士味唔太强,对我黎讲就系arm arm好啰。菠菜煮得几淋,我就最喜欢食ga喇。个sauce都几creamy,唔错ga。Mille Feuille with Raspberry & Blueberry其实好似Napo

面包篮

Smoked Salmon Salad

Italian Meat Ball Risotto

其实好似Napoleon呢类酥皮野我一向都唔太好,因此除左D莓好新鲜之外我对呢个dish都冇咩印象lu。

Chocolate Pie with ice-cream
呢个系hot dish,配有普通vanilla雪糕,Pie里面有杂莓蓉,不过我就觉得唔太够甜啰。

waitress好nice而且好helpful,做野又有效率。虽然食物唔算有惊喜,不过o个度既气氛就足以令我地好enjoy餐饭喇~