2020-05-31 34 浏览
VICI STAGE同朋友起荃湾购物 经过见到ViCi Stage 当日有所有菜式都有70% Off (希望你地有我咁好彩😆)入面环境昏暗有情调 见到咁抵吃 环境又唔错 肯系入左去帮衬 🤣沙嗲串烧 $88一共有八条串烧 有齐猪 牛 鸡 三个口味 每一条煎得 好香 肉都好有弹性 配上佢地嘅麻酱 攞黎做餐前小菜 送酒一流 同朋友慢慢吃 慢慢倾香煎三文鱼配芒果莎莎 $128最令我惊喜嘅系 佢地嘅三文鱼皮煎得好好 好脆口 (明明我打卡都影左一段时间 😂)而鱼嘅熟成度都做得啱啱好 意想不到嘅系 配上芒果莎莎 带出水果嘅甜 成个配搭够新鲜 重点系好吃 冬阴功海鲜意粉 $118成个意粉系偏意式多啲 因为冬阴功嘅香味 唔系平时汤嘅咁强烈 有特别改良过 令到意粉个底味带少少辣 同埋淡淡冬阴功嘅味 微微嘅酸辣 好开胃 意粉软硬度掌握得好好 有弹性 fusion嘢 但完全无违和感😉 建议大家一定要试 白酒煮蓝青口 $128青口跟左三个蒜蓉包 蒜香味好出 同埋焗得好脆 建议大家趁热吃 青口方面用 白酒去调味 酒精起料理过程中蒸发晒 剩下白酒嘅香气 吃得出 入面仲有 大量嘅蒜蓉
VICI STAGE

沙嗲串烧 $88

香煎三文鱼配芒果莎莎 $128

冬阴功海鲜意粉 $118

白酒煮蓝青口 $128
青口方面用 白酒去调味 酒精起料理过程中蒸发晒 剩下白酒嘅香气 吃得出 入面仲有 大量嘅蒜蓉 洋葱 同埋青口自带嘅咸鲜味 完全唔腥 无沙 份量仲好多 真材实料👍🏿👍🏿👍🏿

Dancing Grape Cocktail $68 (Happy Hour)
卖相好靓 够趣味 带出日式嘅感觉
酒精浓度唔算太高 轻巨峰味 酸甜清新

Happy Ending $48 (Happy Hour)
主要系 系菠萝 青柠 同埋热情果嘅组合 加埋梳打 成杯「好夏天 」嘅感觉 酸酸甜甜 唔饮酒嘅朋友可以试下