2014-10-13
一直都有好想去海防道临时街市内既熟食中心揾食,无奈次次经过唔系天气大热就系无开, 所以难得一大清早来到尖沙咀区更系来这里食个早餐.唔知系唔系假期又好早既关系, 人亦唔算多不过好多店舖都有开. 今日天气都唔算好热, 但一入到熟食中心讲真都几焗下..但又未至于会流大汗, 相信正夏日子来揾食就比较辛苦D. 真系难为他们在这里工作.我地直入见到文记就决定来试下..2个人都叫左个早餐..这里既早餐真系几大份$28包(我点左牛肉面, 吉列鱼柳, 及冻柠茶); 讲真又牛肉面又吉列鱼柳份量十足价钱亦非常抵食...这里工作既姐姐非常好礼貌, 我地唔识路走佢仲要教我地, 真系好有人情味至于味道都唔错, 不过我最喜欢系佢地杯茶无苦涩茶香浓真系觉得有旧香港既味道, 相信有机会再来一定都会再来揾食.