2019-08-23 328 浏览
这间老港情怀系朋友提议去试,因为佢之前经过门口见到装修好有老香港的特色,所以就一直记挂住想去试下!店内装修,绿色的窗边、门边,呈现一种七、八十年代的老香港特色火锅酱料,种类都几多餐具都保留老香港特色,用上了公鸡碗汤底选择几多,而且都几特别,有几款港式老火汤,啱晒想健康啲既人,可以一边饮汤,一边食火锅!花雕药膳鸡煲$128最后拣左这个花雕药膳鸡煲!好香浓既花雕味,有姜,枸杞用作除腥味,鸡有半只已切好,侍应会帮忙放鸡入火锅!煲入面本身已经有其他药材同配料!煲滚左,即刻饮啖汤底,食啖鸡!鸡有好香既酒味,滚完之后都仲嫩滑!搞到未开始打边炉,已经食左好多件鸡!我地仲不断饮汤,个汤好味!极品手切安格斯牛颈脊(中)$238食火锅,一定要叫牛肉!呢个安格斯牛颈脊无肥牛咁肥,而且牛肉味较浓,肉质嫩,份量适中。上:农家鲜腐竹$38下:自家鲜制四宝丸$88个人本身好钟意食腐竹,每次打边炉都一定会叫,腐竹份量几多,我地最后吃不完四宝丸有不同味,食落弹牙,啱晒三心两意的友人同我!九菜鲜肉饺(半) $30菜肉比例啱啱好,唔错上:家常鸭血$48下:猪天梯$48鸭血份量太多了吧! 唔错!猪天梯本身味道同口感相对特别,

店内装修,
绿色的窗边、门边,呈现一种七、八十年代的老香港特色

火锅酱料,种类都几多

餐具都保留老香港特色,用上了公鸡碗

花雕药膳鸡煲$128
最后拣左这个花雕药膳鸡煲

煲入面本身已经有其他药材同配料!
煲滚左,即刻饮啖汤底,食啖鸡!

极品手切安格斯牛颈脊(中)$238

上:农家鲜腐竹$38
下:自家鲜制四宝丸$88
四宝丸有不同味,食落弹牙,啱晒三心两意的友人同我!

九菜鲜肉饺(半) $30
菜肉比例啱啱好,唔错

上:家常鸭血$48
下:猪天梯$48
鸭血份量太多了吧! 唔错!
猪天梯本身味道同口感相对特别,未必个个人都喜欢,不过卖相好特别!

整体唔错,环境味道都几好,最念念不忘的是足料汤底!
  • 花雕药膳鸡煲