2023-11-24 47 浏览
朋友还是还想试试香港既川菜食辣野! 于是就入左呢间川菜餐厅食晚饭。餐厅内整洁, 设有卡位, 坐得舒服😌对于土生土长既香港人黎讲, 对川菜有点点保留, 未必接受到满满既辣椒,当然呢度唔系全部嘢都系辣啦!话明有辣有唔辣,就梗系有多款撚手小菜比唔食辣嘅朋友仔喇 ,好似花菜炒四川腊肉,腊肉的香是独有的,每一丝都是浓郁的咸鲜味,那越嚼越香的感觉,自是它在餐桌上有了绝压群芳的能力!酸辣土豆丝爽口唔会太硬, 入口辣辣地, 酸辣味系舌尖渗出。薯仔丝爽脆, 酸味味带微辣, 同样系一款开胃小菜四川回锅肉唔会好辣,怕辣嘅朋友都食到。有辣度选择, 朋友为左迁就我, 就拣左小辣😛回锅肉跟红辣椒粒一齐炒, 食到小小辣, 冇想像中咁辣无论唔食得辣、初尝食辣, 什至可以食到劲辣既朋友, 都能满足, 价钱唔贵🥰