2024-01-23
今次我去咗间大热门嘅咖啡店试佢哋嘅招牌饮品,名叫Tape Coffee。咖啡店个环境几得意,有种轻松嘅工业风。先讲个最吸引人嘅青瓜Tape Coffee 😍,老板嘅调配手法好有型,令人眼前一亮。饮品端上手嘅时候,冰冷嘅气泡跳翻上面,真系有种在饮黑啤嘅错觉,咕噜一口,清新嘅青瓜味夹杂著咖啡嘅香醇,意想不到地悦耳。系啲生啲滑嘅口感简直讲嘢都嚟唔切,够晒特别同开心!🎉再嚟就系杯Toast Almond Latte,我本身唔系咖啡通,但呢杯令我改观。淡淡嘅杏仁焦香唔会过分抢戏,喺店员嘅细心问询下,奶泡挞挞地增添咗杯中嘅层次。我选咗淡奶味,正!若有啲沈醉喺杏仁与咖啡嘅旋律中,正到唔得喇!😌而个Double Cheese & Honey Ham Bagel就算系午餐时间嘅完美选择。芝士够晒浓,香浓每一啖都好满足。Bagel本身嘅质感非常好,啖啖嘅嚼劲就算咁样都唔觉得腻口。整体嚟讲,系一个几正嘅体验,我一定会再返嚟试下另外嘅bagel同埋新款咖啡🌟。