2023-12-13 457 浏览
喂~各位食得开嘅朋友,今日我就去咗一间好有人情味嘅茶餐厅喇!一落座,就点咗份鸡蛋仔同埗乐冰红茶嚟开开胃。几时见过咁曲水流觞嘅食物介绍啊?直接啲,啱晒嚟一边行一边嗌嘅我😏。啲鸡蛋仔出炉𠮶阵,阵阵牛油香味四溢,热辣辣嘅,金黄色嘅表皮微微脆口,里面又系咁滑嘅,真系食落去超~满足!简直系鸡蛋仔界嘅极品,个个都系咁鬼香口😋!再讲下𠮶杯冰红茶,啱哂夏天饮!既解渴又消暑,好过瘾!冷冻嘅柠檬片加落去,酸酸甜甜嘅,清新爽口得嚟又唔会遮咗茶嘅本味,话晒𠮶啲平民嘅滋味就系咁纯粹!当日就咁-啖啖鸡蛋仔,一口口冰凉嘅红茶,我感觉自己啲烦恼都消咗。下次经过,仲要再嚟试埋其他野食!揼鸡蛋仔,饮红茶,𠮶份简单嘅快乐就系我想同大家分享㗎👌。🥚🍋🍹