2023-01-04
今日系女朋友嘅生日,佢之前有提过想食呢一间嘅下午茶!所以就一早book咗位啦舍 一开始我以为系食日本菜,原来系食中菜既餐厅望出去就系维港,非常之靓呀!唔讲咁多入主题啦Winter Afternoon Tea Set,我见好几台人都系嗌呢一个!应该都几出名啊 话晒而家都系三点几都有咁多客!讲咗点心先,分别有: 花之恋春卷、鲍鱼酥、香槟金虾饺、带子金鱼饺、荔蓉天鹅酥、黄金白免仔带子金鱼饺金鱼个皮好薄,之前食过某酒店嘅金鱼饺 俾佢更加厚 呢一个卖相反而靓好多!入边嘅带子味都好鲜!香槟金虾饺虾饺好大只,好有惊喜花之恋春卷炸到好脆,亦都系包住满满既虾肉荔蓉天鹅酥卖相冇得输,荔茸蓉通常系用来做香酥鸭嘅而家转一个玩法,变做天鹅酥 成个意境出晒嚟鲍鱼酥我最期待!原只鲍鱼 一口size食落好弹牙食完咸点梗系食甜品啦粟子蓉雪人燕窝蛋挞仔铺满晒喺蛋挞上面,正呢个set饮品可以简养生花茶or咖啡Or半价升级至酒精/无酒精鸡尾酒话明下午茶,咁梗系嗌个养生花茶啦!总结,我记得埋单系$428 2个人靓景,好服务,好食物,价钱唔贵 我应该会再嚟呢一间食!
舍 一开始我以为系食日本菜,原来系食中菜既
餐厅望出去就系维港,非常之靓呀!
唔讲咁多入主题啦
讲咗点心先,分别有:
带子金鱼饺
香槟金虾饺
虾饺好大只,好有惊喜
花之恋春卷
炸到好脆,亦都系包住满满既虾肉
荔蓉天鹅酥
卖相冇得输,荔茸蓉通常系用来做香酥鸭嘅
而家转一个玩法,变做天鹅酥 成个意境出晒嚟
鲍鱼酥
我最期待!原只鲍鱼 一口size食落好弹牙
食完咸点梗系食甜品啦
粟子蓉雪人
燕窝蛋挞仔
铺满晒喺蛋挞上面,正
呢个set饮品可以简养生花茶or咖啡
Or半价升级至酒精/无酒精鸡尾酒
话明下午茶,咁梗系嗌个养生花茶啦!
总结,我记得埋单系$428 2个人
靓景,好服务,好食物,价钱唔贵 我应该会再嚟呢一间食!