2020-12-04
<<Thursday Couple 为食记👣😋>> 上回讲到我哋嚟到旺角行街,咁顺便呢就揾咗间Cafe,谂住两个人舒舒服服咁样食个dinner 啦! 之后喺openrice 见到有好多人推荐呢间Cafe,所以我哋就嚟咗啦。🥳地方都唔难揾嘅,不过呢就系楼上铺,所以呢就要去到登打士广场𠮶度上楼先会揾到间Cafe。里面嘅空间真系好宽敞,劲适合两个人一齐撑枱脚,佢用嘅色调啦系Tiffany Blue,所以好有少女咁,好啱打卡影相,而且佢仲有个大梳化俾你坐。好舒服男朋友直情话坐低好想瞓觉添🤣🤣🤣🤦🏻♀️佢嘅环境都有小小装饰,都几靓,仲有啲大嘅画作啦同埋啲小装饰,令到成个格调都有返Cafe嘅感觉,不过佢可能开左比较耐啦,所以餐厅有啲枱櫈,沙发都有啲残旧,但仍然系舒服嘅!之后见到佢有个二人餐,有两个主食一个小食,两杯饮品,两个甜品,都系三百几蚊,正!首先要咗个小食,系蜜糖芥茉酱鸡翼,佢焗得好熟熟,同埋好入味,配撘几好,所以我哋觉得几惊喜,而且好浓味,好有BBQ嘅感觉,呢个真系好推介!又会太热气!主食就稳稳阵阵,叫卡邦尼意粉,一直食落口,已经食到好香好趣嘅烟肉粒,好有口
主食就稳稳阵阵,叫卡邦尼意粉,一直食落口,已经食到好香好趣嘅烟肉粒,好有口感,带起成个意粉嘅香味,再加上佢个白汁煮得唔系好滞,所以我哋都成个食晒! 赞!🤟🏼
之后就叫咗个炸鱼柳咖喱饭,咖喱系日式咖喱,偏甜,冇乜香料味,唔会太结,仲有啲薯仔同红萝卜做配菜,而佢嘅鱼柳都炸得好香脆,里面啲鱼肉冇乜腥味,亦都冇乜雪藏味! 😉
除咗嘢食就仲有嘢饮,佢嘅特饮种类都好多,我见佢主打都系啲朱古力特饮,佢仲有一个SpeXial Drink嘅Menu,系分咗唔同嘅月份,我见𠮶个几吸引,所以加小小钱,就每人叫咗杯。我就叫咗杯以朱古力为主打嘅,男朋友就叫咗杯芒果为主打嘅,两杯都味道唔错,同埋好浓郁,建议可以试吓佢嘅朱古力特饮,因为佢都做得好浓厚,但系又唔会太甜🥰🤩
最后我哋就叫咗两个甜品,但系佢𠮶日冇炖蛋,所以我哋就拣咗Cheese cake,个cake 同外面买嘅差唔多一般般,不过不失!下次嚟睇吓可唔可以试到佢个炖蛋啦!😎🥲
不过佢真系几饱肚,两个人想舒舒服服,都可以嚟呢度撑枱脚!🤩