2025-02-14
今日去咗铜锣湾呢一间酒吧位于SOGO附近,距离地铁站嘅距离都非常方便今日同朋友咁啱喺铜锣湾食完饭就过嚟饮吓嘢,每逢星期二同埋星期六嘅指定时间都会有live band, 非常热闹 ,亦都有唔同嘅小食可以比客人选择,有日本嘅串烧,亦都有泰国菜、非常多元化!🥢我哋先叫咗一杯红酒同一杯白酒,性价比嚟讲都非常高,价钱绝对唔贵,而且份量都比得多,红酒嘅味道非常容易入口,唔会有太strong 嘅酒精味道! 白酒就比较爽身,饮落去亦都会谂到少少果香,我同朋友都非常钟意呢一个味道啊!觉得店员推介都唔错!🥢之后我哋就有少少肚饿,叫咗一串牛舌同埋一串鸡翼,牛舌一寸有三件,而且佢都几厚切,所以整体我哋都觉得非常好食,而且佢中间处理得非常好,中间系靓仔嘅粉红色!入口亦都非常好食,简单嘅调味令到成个牛舌嘅味道更加突出 ,鸡翼嘅外皮亦都烧得非常香脆,我哋都觉得非常好食,钟意食鸡翼嘅朋友不能够错过!再送埋酒精,简直就系完美!!🥢之后我哋就叫咗两杯特调嘅饮品,一杯系威士忌嘅第一杯系琴酒!我哋非常钟意寻找个杯,佢系用荔枝做主调,成杯都充满荔枝嘅香味,而且我同朋友都非常钟意佢嘅甜度,而且荔枝味道非常突出!真系非常正整体都非
整体都非常舒服,而且非常适合聚会!