2019-03-14
喺铜锣湾呢d 人多挤逼既地方, 想同朋友坐得舒舒服服咁食番餐四川菜, 金利文广场1楼呢间巢私厨私房菜都算系唔错既选择门面好靓, 室内环境更加系光猛宽敞, 坐得舒服又松动👍贵妃葡萄 - $62呢粒野吸睛度十足, 望落去个样十足葡萄咁, 几可乱真, 但其实佢系冬瓜黎架😂酿左红酒同葡萄汁, 食落好爽好香, 带点甜, 最适合解辣👍豆腐鱼羹 - $32睇落去冇乜色水以为好淡味? 咁你就错喇🙈极香极浓味, 而且佢系胡椒既辣, 所以越饮越想饮, 好上瘾🙈酸辣汤 - $32呢碗酸辣汤用料十足, 都几酸几辣架, 饮完一身汗秘制酸菜桂鱼 - $328有得拣价钱较平既鲩鱼, 但都系比较钟情于桂花鱼既嫩滑口感, 所以贵100蚊都觉得值👍有得自选辣度, 所以就算食唔到辣既人都好适合架😍个汤底浓得黎又唔会盖过晒鱼片既鲜甜味🤤四川担担面 - $58呢个价钱都算系几高性价比, 面线会做得比较硬, 咀嚼起上黎更有口感👍一样有辣度可以拣👍😍
门面好靓, 室内环境更加系光猛宽敞, 坐得舒服又松动👍
贵妃葡萄 - $62
呢碗酸辣汤用料十足, 都几酸几辣架, 饮完一身汗