2024-02-24
1959 浏览
星期六中午想食甜野,行行吓遇见呢间日系餐厅,拣左窗边位置享受一个悠闲既中午.✨Afternoon Tea Set✨可以从9款甜品中选择3款🌰栗子忌廉香灯蛋糕:平时我唔中意食栗子茸,但变成栗子忌廉我却十分中意,淡淡栗子香气配上质感绵滑既海绵蛋糕,沾上香橙酱带来意想不到的惊喜,竟然如此配搭🌰.🍓松饼三文治配草莓酱:松饼烤得香脆,类似饼干质感,与清甜既草莓酱和忌廉系prefect match🍓.🍠焗甜薯布丁:成个布丁带有焦糖香气,甜薯配合忌廉一起吃,口感更加柔顺✨焦糖牛油梳乎厘 配鸳鸯忌廉&柠檬果酱✨即叫即做的梳乎厘绝对值得耐心等待,梳乎厘视觉效果一流,膨胀出超过1.5cm的高度,质感细致,充满空气感🫧份量适合二人享用.附上既柠檬酱食落比较似柚子酱,比较推荐鸳鸯忌廉,混合左伯爵茶同咖啡,咖啡酱味道突出同好夹梳乎厘✨酱油烤鸡蘑菇意粉✨份量唔算多,虽然外表好深色,但口味其实偏淡,其中最中意已经焦糖化既蘑菇,仲有少少镬气添✨大吉岭&英式奶茶✨两款茶茶味偏淡,但似乎餐厅都系行精致清淡路线,所以系可以理解,边食甜品边叹茶的确系正虽然价钱唔平,但甜品质素高,偶尔食一次都唔错😊
✨Afternoon Tea Set
✨可以从9款甜品中选择3款
✨焦糖牛油梳乎厘 配鸳鸯忌廉&柠檬果酱
✨酱油烤鸡蘑菇意粉
✨大吉岭&英式奶茶
虽然价钱唔平,但甜品质素高,偶尔食一次都唔错😊