2022-10-12 111 浏览
呢排大家都飞日本😛提到日本当然就系烧肉,无飞唔到住既我呢日同朋友去扮去日本啦💛烧肉店离地铁站几分钟路程好易去,全店日本居酒居风格装潢,播住最近日本hit歌💮台面木系色调比人好舒服既感觉,座位够宽坐得好舒服,真系好似返咗日本咁🤭呢次叫左午餐烧肉放题🥰(见到+$38可以任食澳洲M5和牛当然立即order左!!)2个钟头自己电子pad落单,可以慢慢睇😚☆澳洲M5和牛肉质质素都好高🤩店员会先上一碟每款比我地试下💗有牛肩胛、和牛封门柳、和牛板腱、鹿儿岛日本豚🥩几款和牛肉质嫩滑新鲜,个人最喜欢封门柳🤤,入口一阵肉香,口感有好好咁保持到,网唔黏 就算系烧肉生手都唔怕烧耐咗似食紧炭咁🫡至于豚肉,脂肪含量均等,绝对唔系一口一口油,相当惊喜🤗其他肉类推介厚切牛舌,牛三角,牛小排小食必试:甜甜既厚烧玉子🤤玉子烧冷热食都可,但只要放上烤炉度烤一下,口感好似暖笠笠既鸡蛋蛋糕,好治愈满口幸福感💗野菜沙律类:🍆🥬🥗全部都好新鲜,健康选择个人推介encore左几次胡麻豆腐沙律超新鲜酱唔算多🥰茄子田乐烧煮得好远好好食。中华沙律正常发挥香麻油,和风炒野菜浓味😛甜品方面,食左半融棉花糖💜、云呢拿泡芙💛、脆皮香蕉💚。棉花糖以

M5和牛

小食必试:甜甜既厚烧玉子🤤
厚烧玉子

野菜沙律类:🍆🥬🥗

棉花糖

甜品方面,食左半融棉花糖💜、云呢拿泡芙💛、脆皮香蕉💚。棉花糖以外,特别要提脆皮香蕉🍌,超香浓香蕉味😍,稍为烧10几秒包裹住炸过既表皮 好有糯米感,值得一试!

𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣
Kurin推介必点之选‼️:
🥩M5和牛封门柳
🥚厚烧玉子
🍌脆皮香蕉
🥗胡麻豆腐沙律
𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣𖤣𖥧𖥣𖡡𖥧𖤣

烧肉最怕就系油烟🥺呢间完全无油烟感,炉够热可以立即开始烧😝饮品有无糖超够冻既乌龙茶,系秋天去烧肉就最适合啦‼️

整体:5/5 ❤️‍🔥
值得一去😍😍😍😍😍

餐厅歌单😌
🔅Aimer 残响散歌
🔅DiSH// 猫

想睇更多我既食评同分享 可以follow我ig @puddingfoodhk 😉🍮

#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkgirl #healthyblogger #铜锣湾美食 #食好西#香港区美食 #相机食先 #熊本烧肉 #日本烧肉 #烧肉 #焼肉 #香港烧肉 #くまもと焼肉 #おいしい #日式烧肉 #玉子烧 #烧肉放题 #放题 #日系餐厅 #yakinikukumomoto #日式放题
M5和牛
厚烧玉子