2022-09-30 88 浏览
平时都好少过嚟荃新天地食嘢,上次嚟买台式嘢饮,行过留意到餐牌都几啱食,所以上次已经谂定揾日黎呢到试下招牌二人套餐 $458🪴蕃茄汤偏酸,个人觉得ok。个汤唔太浓,配法包🥖唔错🪴酸种法包烘得都算脆,配蕃茄汤食味道更突出🪴澳洲MB2 黑安格斯牛肉眼比我想像中出色,叫左5成熟,肉嫩有牛香,可以拣一款酱一款盐,都有好多款可供选择,我就拣左芥末子忌廉烧汁同烟熏岩盐,烧汁味道特别,有少少烧汁嘅甜味,又有芥末香;烟熏岩盐就比较粗,味道唔算好重烟熏味🪴招牌虫草花米形粉本身见到呢个名唔系几讨好😂但系出到黎系劲好食🤤我觉得佢餐牌要加番黑松露呢三个字!咁样会望落吸引好多。啲粉就好似印度米咁又幼又长,夹埋啲菇类好浓菇菇味😚creamy得黎又唔会好漏🪴特浓朱古力朱古力味唔会话甜到漏果种,细细杯刚好,钟意朱古力嘅人应该觉得好正🪴冰鲜果茶果茶唔算好甜,啱我口味☺️入面仲有新鲜柠檬、菠萝、橙同埋荔枝,荔枝肉大粒鲜甜,果茶解渴解腻🪴芝士薯格 $62必须点🌟🌟🌟冇谂过几十蚊可以咁大份!仲要系好食,芝士烧溶左铺满成碟薯格,偏干身,虽然冇拉丝效果,但系芝士味浓,薯格够脆加晒分🪴特色肠拼盘 $138一个拼盘入面有四款肠仔,包括纽

招牌二人套餐 $458

🪴蕃茄汤
偏酸,个人觉得ok。个汤唔太浓,配法包🥖唔错

🪴酸种法包
烘得都算脆,配蕃茄汤食味道更突出

🪴澳洲MB2 黑安格斯牛肉眼

🪴招牌虫草花米形粉

🪴特浓朱古力

🪴冰鲜果茶

🪴芝士薯格 $62

芝士薯格

🪴特色肠拼盘 $138
一个拼盘入面有四款肠仔,包括纽伦堡螺旋肠、香草猪肉肠、英式鸡肉肠同有机风味肠。四款肠仔各有特色,个人最钟意香草猪肉肠,有丰富口感,又唔会太重味

特色肠拼盘

舖头偏向木系悠闲装修,仲有open area位,几啱情侣黎食饭,环境唔错,食物都几正
芝士薯格
特色肠拼盘