2023-01-16
行经九龙湾淘大,见到呢间白色配植物为主题既cafe好特别☘️ 前几日去到见到cafe联同花店 @hanaichi.flower.hk 举办左Pop Up花店💐门口已经有打卡位可以影相🫶🏻我地就入埋去叹啡食野同欣赏靓靓花束🙆🏻♀️ 食物非常高质,最钟意佢杯斑兰冰咖啡好特别!.入到去最特别莫过于见到花店非常仙气高贵既🦋冰蓝白蝴蝶兰🦋 仲有其他花都好特别好靓🥹.我地今次就食左🍱FSTW All day breakfast同🍗唐扬炸鸡配蜜糖芥末,All day breakfast有惊喜!劲多牛油果,上边洒满一大埋藜麦,旁边有泰式生菜包、鸡肉肠、炒蛋,仲有绿色既斑兰吐司!斑兰吐司好出色!斑兰味好香,而且吐司好松软好好食😋 炸鸡炸得香脆且内里肉质嫩滑,点蜜糖芥末好味道!.甜品食左🍰抹茶白朱古力挞,非常浓郁既抹茶,配白朱古力,香甜中和苦涩,几好味!饮品当然一人一杯啡☕️.斑兰冰咖啡超香🫶🏻卖相好靓,渐变layer,随住搅拌牛奶而溶的咖啡同斑兰汁,好味!来多杯冻mocha☕️ 好浓郁既可可味,浓而不甜,真正既mocha!