2011-06-27
上星期父亲节出左trip, 今个星期同阿爸补祝父亲节, 想揾间坐得舒服D既酒楼, 住北角既姑妈提议去城市花园酒店食, 饮完茶可以顺便上姑妈屋企坐下. 好耐之前黎过, 印象中系旧旧地既中菜厅, 今次黎唔同晒样, 原来装修左, 都几靓几舒服, 大厅有D迫, 我地坐入面类似宴会厅既地方, 阔落好多. 叫左几款适合老人家食既点心同小食. 素菜菇菌包: 个包唔够松软, 不过胜在馅料多, 清清地好健康. 咸水角: 呢味叫俾自己食既, 我最钟意食香口野, 一个人KO左两只, 阿爸好捧场帮我食埋最后果只, 个皮唔系特别薄, 但热辣辣, 系即炸的, 最憎食果D炸左好耐冻冰冰劲油既咸水角, 呢个合格. 鲍汁凤爪: 炆得好腍, 真系无牙都食到, 个鲍汁好浓, 早知叫碗白饭黎捞汁, 不过叫左炆米. XO酱煎肠粉: 劲多XO酱, 辣左小小, 好彩阿爸食得辣, 肠粉都好滑.莲藕条少鲜冬菇: 好味, 我阿爸见我咁钟意食, 佢话好易整之麻, 我下次返屋企食饭佢整俾我食.鸡丝炆米: 有小小上汤浸住, D鸡好滑, 连埋鸡皮所以有鸡油香, 但系又唔会肥腻㖞, D米粉又唔会腍得滞一pat pat, 好爽好弹牙, 超赞. 可能
叫左几款适合老人家食既点心同小食.
可能我地早食, 唔系太多人, D服务都唔错, 有个部长仲好好笑容添, 阿爸同姑妈都食得好开心, 下次要再黎.