2019-08-06
今日黎试新开既餐厅 主打烤鱼一入黎 感觉有别于其他烤鱼食肆 呢度无油烟 座位宽敞 够光 几舒服。岩晒一班朋友黎 或者一家人黎都得呢张menu show晒边类鱼同边种食法。我就拣左新鲜入货既鲩鱼 无咩骨 同埋用豆花烤鱼整 呢只味第一次试。又岩晒食少辣既我 一上炉 就见倒好大条鱼呀🤭仲惊食啊晒添 佢本身少少生生地 外面烤过。半熟的状态。所以我滚起条鱼就熄火 慢慢食。先再食其他配料, 如猪红、宽条面、娃娃菜等本身叫左小辣。不过如果唔想太辣 可以因应自己口味。拎走d辣椒🌶️架。因为佢上炉时 d辣椒都仲系面 唔会全部浸晒系汤底。自由选择。 d豆腐好滑 就拎黎索晒鱼既精华。正丫。仲要师傅已切好鱼身,𠝹左几下 放便夹黎食。仲叫左个口水鸡。呢个鸡切得比较薄。辣味十足 肉质有别于一般口水鸡。口感几新鲜仲叫左宽条面 呢个要滚耐d. 待腍身后 先食就正别。口感软而滑。有台湾食品QQ的感觉。侍应仲话呢d面系自己整架 唔系入货 所以同出面餐厅唔同。最后 试埋呢杯极力推荐既手拉柠茶 d茶拉左十几次 先甘滑 一d苦涩味都无。值得一试 仲要浸住柠檬甘耐 都唔涩 无得叹丫 必试之选