2022-08-06 87 浏览
车仔面都食得多,不过要揾到一间坐得舒服嘅车仔面档,就一啲都唔容易。而位于筲箕湾道呢间金雄御车仔面,可以话系我食咁多次车仔面以来坐得最舒服嘅一档!👍🏻车仔面两𩠌一面起,但识食嘅又点会食两𩠌咁少,个人一般食3-4个𩠌,已经超饱足,另外仲可以拣小食和饮品,整体而言,性价比甚高。以下系我推荐嘅食物:汤底首推猪骨汤加咖喱汁,咖喱汁唔会辣,但系十分惹味,令人开胃!微辣猪红猪红本身已经够健康,又含丰富蛋白质,而脂肪含量又低,自己平时好少整,所以食车仔面喺必点,而且佢嘅辣真系好轻微,食唔到辣嘅朋友都可以试吓,因为呢个辣会令丰富到你嘅味蕾。卤水猪大肠卤香味完全锁入猪大肠中,加上软滑嘅口感,齿颊留香,令人一试上瘾 !秘制超淋牛筋牛筋口感软滑,真的是超淋,味道醇香,令人食过都想返寻味!其他嘅配𩠌其实都令人相当满意,下次可以再带妈咪嚟食其他厨师推介嘅配菜。

以下系我推荐嘅食物:

微辣猪红

卤水猪大肠

秘制超淋牛筋
牛筋口感软滑,真的是超淋,味道醇香,令人食过都想返寻味!

• 微辣猪红
  • 卤水猪大肠